העגלה שלי

מתכון לאוזני המן

מתכון לאוזני המן

מתכון לאוזני המן מקוריים ונוסטלגיים

מתכון לאוזני המן קלאסיות, בלי מילויים הזויים!
בחייאת, בואו נשאיר לפחות את האוזני המן נורמליות.
את הסופגניות כבר הפכנו לבריוש ממולא בפטל,
את המצה כבר ציפינו בשוקולד וקרמל,
עוגות גבינה כבר ממזמן הפכו להיות אימפריה,
אפילו עוגות דבש נהיו בוטיק.
אז יאללה לפחות את האוזני המן נשאיר בקלאס!
קבלו מתכון לאוזני המן כמו שאני זוכרת אותן כילדה עם מילוי הכי פשוט שיש של ממרח תמרים טבעי.

שימו לב - הבצק הזה קצת נודניק, אני מודה, אבל הוא באמת ממש ממש טוב אז אני ממליצה לנשום עמוק, לכבד אותו... ולהנות ממנו

חומרים:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
220 גרם קמח מנופה
60 גרם אבקת שקדים
20 גרם קורנפלור
100 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 ביצה (רצוי גודל M)

אופן ההכנה:
במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל היבשים והחמאה,
מעבדים עד לקבלת פירורים דקים (כמו קוסקוס),
מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק.
מעבירים לנייר אפייה ומרדדים בין 2 ניירות אפייה.
-כמו שהזהרתי- הבצק יחסית רך ודביק!! כל פעם שרך מידי תכניסו למקפיא ל 5-10 דקות עד שהוא מתייצב.

מרדדים, קורצים עיגולים, מניחים במרכז מלית (אני השתמשתי בממרח תמרים טבעי),
סוגרים לצורת משולש (עזבו אתכם ממשולשים מושלמים, אין על הקסם שכל אחת יוצאת שונה)
מכניסים לקירור לחצי שעה
מחממים תנור ל-180 מעלות
אופים 14-17 דקות עד להזהבה.
מפזרים אבקת סוכר


כל החומרים בפוד פרוססור
מערבלים את כל החומרים
מוסיפים ביצה
הבצק מוכן
פורסים את הבצק
קורצים עיגולים
מכינים שקית זילוף עם ממרח תמרים
זולפים את המלית על העיגולים
מרימים את העיגולים
מכינים משולש מהבצק
מבזיקים סוכר על האוזני המן
מבזיקים סוכר על האוזני המן
אוזני המן מוכנים ופריכים

תודה מיוחדת למור הרוניאן (לוצ'יה - סדנאות וקונדיטוריה) שמבצעת במקצועיות רבה את הכנת אוזני המן.

בהצלחה, השפים!



רוצים לקרוא עוד מאמרים של השפים:


קטגוריות מומלצות