איך בוחרים עוגת חתונה?
בין אם תבחרו בעוגה שהוכנה מראש או כזו שמותאמת אישית – אנחנו השפים מאמינים שהתרומה המרכזית של עוגת החתונה לחווית חתונה בלתי נשכחת היא היופי שלה, אבל… בלי לוותר על הטעם.
למעצבות המוכשרות שלנו ניסיון עשיר בכל הנוגע לעיצוב עוגות חתונה, כך שכל אחת מעוגות החתונה בעבודת יד מבטאת שילוב של יצירתיות יחד עם טעמים משובחים, שהופכים את העוגה לאינדיבידואלית ומיוחדת, בדיוק כמו החתונה שלכם.
אנו באתר השפים מבינים את המאמץ הכרוך בתכנון חתונה על כל פרטיה, ולכן האתר מרכז עשרות מעצבות עוגות כדי שתוכלו למצוא את העוגה שמשקפת בצורה מדוייקת את מה שדמיינתם ליום הגדול שלכם.
אז הנה מספר טיפים ודגשים שיסייעו לכם במלאכת הבחירה:
- כשרות ואלרגיות. רוב אולמות החתונה דורשים עוגות פרווה כשרות, וחשוב לבדוק נושא זה מראש מול האולם ואז בהתאם מול המעצבות שלנו. גם נושא האלרגיות הופך לפרמטר קריטי אם מי מהאורחים שקרובים ללבכם אלרגי לגלוטן, חלב או אחרים. קחו פרמטר זה בחשבון. אתר השפים מאפשר לסנן את המוצרים לפי סוגי אלרגיה, וכשרות מגוונת. גם אם העוגה שרציתם אינה כשרה, או מכילה רכיבים אלרגניים, תוכלו ליצור קשר עם המעצבות שלנו, על מנת לבדוק אפשרות להתאים את העוגה לדרישותיכם.
- אל תבחרו בעוגה לפני שתקבלו החלטה לגבי סגנון החתונה. החתונה מורכבת מהמון אלמנטים שונים שמתחברים ל"סיפור" אחד שלם. עוגת החתונה היא אחת מהאלמנטים האלה, והיא צריכה להתחבר לסיפור הזה - הסיפור שלכם. בין השיקולים שיהוו את הבסיס לקבלת החלטה נמצאים מיקום החתונה, כמות מוזמנים, עונת השנה, וסגנון העיצוב של החתונה.
- אל תבחרו את הטעם לפי מה שכולם רוצים. החתונה שלכם היא…. שלכם, והאורחים שלכם באו לחגוג אתכם. אז לא חובה ללכת עם טרנדים - בחרו את הטעמים שאתם אוהבים. אם אתם מתחברים לווניל קלאסי עם ריבת תות וקרם חמאה - לכו על זה. ואם אתם נועזים יותר, גם קוקוס עם ליים הוא אופציה.
- העוגה היא אלמנט קישוטי בעל נוכחות שצריך לקבל את המקום והנראות המתאימים. לכן חשוב לקחת בחשבון את גודל ואופי החלל - אם אתם נמצאים באולם עם תקרה גבוהה, יתכן שתזדקקו לעוגה גבוהה יותר כדי ליצור רושם. אם אתם עורכים חתונת גן, העוגה צריכה להיות עמידה ולבלוט על רקע הצמחיה. כל עוגת חתונה ניתנת להתאמה אישית. ניתן לשנות את החומרים, הצבעים, הגדלים ועוד.
- יש המון דרכים לחסוך. לא חייבים להתעקש על ריבוי שכבות לא הגיוני, פרחי סוכר בעבודת יד, תחרה ואלמנטים יצוקים משוקולד, למרות שאנחנו חושבים שזה שווה את העלות. אפשר לבחור קישוטי פרחים עונתיים זולים יותר שמספקים מראה אלגנטי לא פחות. אם הזמנתם שולחן קינוחים או מתוקים אחרים בנוסף לעוגה, קחו בחשבון עוגה בגודל מצומצם. המנות יהיו קטנות יותר, אך גם העלות תצטמצם.
- שקלו תמיד את מזג האוויר. אם אתם עורכים חתונה בחוץ בחום של הקיץ הישראלי, התרחקו ממרנג וקרם חמאה: הם נמסים. שאלו את המעצבות שלנו לגבי אפשרויות נוספות, יש קרמים עמידים בחום למספר שעות החתונה.
- משלוח עוגה מצריך תיאום. עוגות גדולות מצריכות הובלה מיוחדת וקירור מתאים. קחו זאת בחשבון. אתר השפים מאפשר הובלה אישית.
- התאמת ציפיות. במגזינים יש מעצבים, עורכים ועוזרים שאחראים על תיקון טפטופים, החלקת קרמים סוררים ושמירה על העוגות מפני צניחה אחרי שעמדו מספר שעות….ולבסוף גם לערוך את התוצאה בתוכנה גרפית. במקרים רבים, העוגות שמוצגות במגזינים עשויות מחומרים שאינם אכילים כלל, וכנראה גם לא טעימים במיוחד. באתר השפים אנו שמים דגש על הטעמים של העוגות, ומתעדכנים כל הזמן בטכנולוגיות וחומרים מתקדמים ומשובחים.
- הזמנה מקוונת. הזמנה באינטרנט מקלה על התהליך המתיש של תכנון החתונה. דפדוף באתר עם עשרות אפשרויות הרבה פחות מעייף מסבב מאפיות. סריקה קצרה של העוגות באתר השפים תעזור לכם להחליט מי מעשרות המעצבות שלנו קולע לטעמכם. בדקו את הזמינות והתחילו דיאלוג מקוון. זה לא רק יותר קל ונוח לשני הצדדים, אלא בנוסף, דיאלוג כתוב הרבה יותר נוח כשרוצים להיזכר בפרטים. אם לא מצאתם את מה שחיפשתם, נשמח לייעץ ולהתאים עוגה עבורכם.
ידעתם שלעוגת חתונה יש היסטוריה מעניינת?
כמו כל מאכל מסורתי, עוגת חתונה היא לא רק עוגה, והעיצוב שלה הוא לא מקרי: עוגות החתונה הראשונות היו למעשה תוצאה של מסורות לעידוד פוריות הכלה. בתקופה הרומית גרגרי חיטה ייצגו פוריות והושלכו לעבר הנישאים הטריים כדי להבטיח פריון. בדומה לכך, ביוון העתיקה כיכרות תבואה שהובאו לזוג, סימלו שגשוג ופוריות. עם התפתחות טקסי החתונות, החיטה נאפתה לעוגות, ועוגות החיטה הרומיות והיווניות הללו הפכו לעוגות המסורתיות יותר שאנו רואים כיום. לאורך השנים, כאות לשגשוג, החלו לערום את העוגות.
עוגות חתונה התפתחו מלחם ללחמניות מתוקות כשאירופה קיבלה גישה לפירות ותבלינים.
בסביבות תקופתו של שייקספיר, חברי הכלה היו מביאים כל אחד לחמניה לחתונה, כאשר הפופולריות של הכלה באה לידי ביטוי במספר הלחמניות שקיבלה. כך גם הומצא הזיגוג, כששושבינות ביקשו להבטיח כי הערימה לא תתהפך על ידי הדבקת הלחמניות בדבש ותפוחי עץ.
גם בחתונות המודרניות, עוגת חתונה שמרה על מעמדה המיוחד. עד היום קיימות במדינות מסוימות מסורות בהן נשואים טריים שומרים על השכבה העליונה של עוגת החתונה שלהם לרגל יום השנה.
מאוחר יותר, המצאה נוספת חוללה מהפכה באופי עוגות החתונה: סודה לשתיה. בזכות סודה לשתיה, העוגות המריאו לגבהים שטרם נראו.
ובאשר לצבע עוגת החתונה - הצבע הפופולרי הוא לבן, מאז העידן הוויקטוריאני, שבו הזיגוג הלבן הפך נפוץ בהיותו מייצג טוהר ובתולין.
לסיכום, עוגת החתונה שלכם מגלה הרבה עליכם, היא מייצגת מסורת ארוכת שנים ומאפשרת לכם, באמצעות בחירת הטעמים והעיצוב האישי לשקף את המהפך שלכם מיחידים לזוג.
לחצו כאן בכדי להתרשם מעוגות חתונה שלנו.