איך להכין קאפקייקס מעוצבים
הסבר מפורט להכנת קאפקייקס וניל מדהימים!
מעוניינים להכין בעצמכם קאפקייקס מעוצבים שווים? את הצעד הראשון כבר עשיתם, רצון זה שלב הכרחי להצלחה בהכנת כל סוג של עוגה. אבל מה עם הטכניקה? במאמר זה ננסה לשפר את יכולותיכם להכין קאפקייקס מעוצבים באמצעות דוגמאות ברורות והדגמת הטכניקה. ניתן בסיס רחב ככל האפשר לכאלו שעדיין לא ניסו ולאילו שכבר התנסו, אבל רוצים להשתפר.
קאפקייקס הן עוגות קטנות ומתוקות שמכינים בתבנית אישית. ההכנה של מארז קאפקייקס מעוצבים היא יחסית פשוטה. בסיום מקשטים את הקאפקייקס בקצפת, בקרם ויש שממלאים את הקאפקייקס במלית מתוקה כגון תות. מקשטים בקליק, סוכריות צבעוניות, נטיפי שוקולד וממתקים.
המאמר מלווה בסרטון שבו אנחנו מדגימים את כל השלבים של ההכנה. מומלץ לצפות בסרטון לאחר קריאת המאמר בכדי לוודא שהבנתם את הטכניקה במדויק. בואו נתחיל.
קטגוריות מומלצות
שלב א', הכנת הקאפקייקס
זמן עבודה: 15 דקות
סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
חומרים ל-12 יחידות:
2 ביצים בינוניות
120 גרם סוכר
96 מ”ל שמן קנולה
190 מ”ל מים או מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה או תרכיז)
חצי כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
168 גרם קמח תופח (או קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכניסים לקערה (אפשר במיקסר) את המרכיבים היבשים (קמח, סודה, סוכר, מלח), ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
בקערה קטנה נפרדת מערבבים ביצים, שמן ותמצית וניל לתערובת אחידה.
מוסיפים את הנוזלים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את המים או המיץ ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
משתמשים בתבנית סיליקון עם שקעים, ניתן להשתמש בגביעי נייר צבעוניים, ממלאים כל שקע קצת יותר מחצי הגובה. אופים כ-25-20 דקות עד שהקאפקייקס זהובים, וקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
מניחים בצד עד להתקררות מוחלטת.
קטגוריות מומלצות
שלב ב', מילוי הקאפקייקס
זמן עבודה: 15 דקות
זהו השלב הכי כייפי, ואהוב במיוחד על ילדים, השמיים הם הגבול איך לקשט את הקאפקייקס: שימוש במילית ליצור הפתעה בביס הראשון, זילוף של קצפת או קרמים בטעמים שונים (תות, קפה, וניל, מוס שוקולד ועוד). לבסוף מוסיפים קישוטים: סוכריות קליק, סוכריות צבעוניות, סוכריות קופצות להפתעה נוספת, נטיפי שוקולד חומים או לבנים וממתקים, הכל בהתאם לאירוע והסיבה למסיבה.
אנחנו נמלא את הקאפקייקס במלית תות ונזלף קרם שוקולד לבן.
חומרים ל-12 יחידות:
100 גרם מלית תות שדה (קנויה)
באמצעות סכין חדה או קולפן תפוחי אדמה ניצור חור במרכז הקאפקייקס שעומקו כ-2 סנטימטר וקוטר 2 סנטימטר.
נמלא שקית זילוף במלית תות ונזלף מלית עד לכיסוי החור.
קטגוריות מומלצות
שלב ג', קישוט הקאפקייקס בקרם שוקולד לבן
זמן עבודה: 20 דקות
סה"כ זמן הכנה: 80 דקות
חומרים ל-12 יחידות:
150 גרם שוקולד לבן.
375 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת מתוקה.
קורט מלח.
2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
אופן הכנה קרם שוקולד לבן:
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה. מצננים את התערובת במקפיא במשך שעה לפחות, או עד שהיא קרה לחלוטין. מעבירים את התערובת הקרה לתוך קערת מיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים על כל קאפקייקס בנדיבות.
מוזמנים לצפות בסרטון שמדגים כיצד לזלף בצורה נכונה: מתחילים מהמרכז בתנועה סיבובית החוצה ולמעלה.
מומלץ כעת לצפות בסרטון ולראות את שלבי ההכנה.
קטגוריות מומלצות
תודה מיוחדת למאי מיצנר (Sweetypie by Mai) שמבצעת במקצועיות רבה את הכנת הקאפקייקס.
בהצלחה, השפים!
מוזמנים להתרשם מהעוגות המעוצבות של מאי ושאר המעצבות המקצועיות שלנו
רוצים לקרוא עוד מאמרים של השפים: