העגלה שלי

קראמבל תפוחי עץ וקינמון חם

קראמבל תפוחי עץ וקינמון חם

מתכון קראמבל תפוחי עץ וקינמון חם

ריח שמעורר חמימות, זכרונות של חורף, טעם מתוק והפריכות המשובחת של קראמבל תפוחי עץ וקינמון חם! תפוחים טריים ועסיסיים, עם קינמון שמפתיע ומחמם את הנשמה בכל ביס. חווית טעמים ייחודית שמעוררת את האהבה לטעמים ומעניקה רגע מפנק. אם הולך להיות קר הסופ״ש, איך מתאים קראמבל תפוחי עץ וקינמון חם וכיפי כזה?

המתכון לתבנית עגולה 24 ס"מ

חומרים לעוגה:

5-6 תפוחי עץ גרנד סמיט /פינק ליידי קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
גרידת לימון
1 כפית קינמון (אפשר פחות או יותר, לפי הטעם)
1 כף קורנפלור
50 גרם חמאה מומסת

חומרים לקראמבל:

150 גרם קמח לא תופח
100 גרם סוכר לבן
קורט מלח
מעט קינמון (לא חובה)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מניחים בקערה את התפוחים החתוכים, סוכר חום, סוכר לבן, גרידת לימון, קינמון וקורנפלור ומערבבים.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב.
מניחים בתבנית / כלי לאפייה.

לקראמבל- מניחים את כל המרכיבים בקערה ועם הידיים מתחילים לפורר את החמאה לקמח וליצור פירורי בצק. אפשר לעשות את התהליך הזה גם במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון.

בשלב זה אפשר לפזר מעל התפוחים אגוזים קצוצים.

מפזרים את הקראמבל, מכניסים לתנור ל20-30 דקות עד שהקראמבל זהוב ויש ריח מדהיםםםם בבית.
מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר.


כל החומרים בקערה
לשים את החומרים
לשים את החומרים בידיים
קולפים את התפוחים
חותכים את התפוחים
מערבבים את המרכיבים
מערבבים את החומרים
מפזרים אגוזים על התפוחים
העוגה מוכנה וחמה

תודה מיוחדת למור הרוניאן (לוצ'יה - סדנאות וקונדיטוריה) שמבצעת במקצועיות רבה את הכנת העוגה.

בהצלחה, השפים!



רוצים לקרוא עוד מאמרים של השפים:


קטגוריות מומלצות