מתכון לעוגיות תמרים נמסות
מתכון לעוגיות תמרים נמסות
טוב בקיצור לא הבנתי איפה החורף?
הסתובבתי הבוקר בחוץ ובחיי שלרגע חשבתי שאנחנו מתקרבים לפסח ואז קלטתי שאנחנו עדיין בינואר!!
בכל אופן בשביל לתת לעצמי את התחושה שיש פה חורף (איכשהו)
החלטתי להכין עוגיות תמרים נמסות מדהימות כאלו, שמכניסים לפה ובביס הן נעלמות בעדינות בכזה ממממ ...קיצר, תכינו את העוגיות ותכינו תה ותדמיינו שחורף בחוץ, זה לגמריי מכניס לאווירה
המתכון לכ-20 עוגיות גדולות שמנמנות או 40 עדינות
חומרים לעוגיות:
100 גרם חמאה רכה / נטורינה (לא מומסת פליז)
55 סמ"ק שמן קנולה (לא לוותר ולא להמיר בעוד חמאה, זה חשוב למרקם הנמס של העוגיות)
80 סמ"ק חלב / מיץ תפוזים
15 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
325 גרם קמח מנופה
3 גרם אבקת אפייה
ממרח תמרים
קינמון
אפשר גם אגוזים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה, שמן והחלב ומעבדים עד לסוג של קרם אחיד, בערך 3-4 דקות.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת סוכר והמלח ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק בינוניים, את סיום העיבוד עושים עם הידיים.
משטחים בין 2 ניירות אפייה, מורחים ממרח תמרים ומפזרים קינמון (מי שרוצה יכול להוסיף אגוזים קצוצים), מגלגלים בעזרת נייר האפייה, חורצים סימון של העוגיה, אבל לא עד הסוף, מעבירים לקירור קל של 20 דקות.
בינתיים מחממים תנור על 175 מעלות.
מכניסים לאפייה 20-25 דקות, העוגיות צריכות להיות עדיין יחסית בהירות ממש מעט זהובות.
מפזרים אבקת סוכר, חותכים בסימונים שסימנו לפני האפייה












תודה מיוחדת למור הרוניאן (לוצ'יה - סדנאות וקונדיטוריה) שמבצעת במקצועיות רבה את הכנת העוגיות.
בהצלחה, השפים!
רוצים לקרוא עוד מאמרים של השפים: