מחפשים מתכון מעולה להכנת עוגת טורט גבוהה, טעימה, עסיסית ויציבה? קחו 3 מתכונים שהומלצו מהמעצבות של אתר השפים, באהבה 💞
עוגת שוקולד רכה במיוחד פרווה
מתכון שמתאים לעוגה מעוצבת גבוהה במיוחד. המתכון מתאים ל-4 תבניות בקוטר 18. מתקבלת עוגה מעוצבת בגובה של 20 ס"מ לערך כולל הקרם בין כל שכבה. אם אתם מכינים תבנית אחת, חלקו ב-4.
מצרכים:
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 אבקת אפייה
2.5 כוסות סוכר(500 גרם)
6 ביצים גדולות
200 גרם שוקולד מריר מומס פרווה
1⅓ כוסות מים חמימים (320 מ”ל)
1⅓ כוסות שמן (266 גרם)
אופן ההכנה:
מערבבים בנפרד את יבשים והרטובים, לשפוך כמחצית מקערת הרטובים ליבשים, לערבב היטב. להוסיף את היתר ולערבב. לצקת לתבנית מקסימום ¾ גובה. אופים ב-140 מעלות טורבו למשך 40 דקות. המדידה בשימוש בכוסות מדידה אוניברסליות.
עוגת שוקולד בחושה פרווה
מתכון לעוגת שוקולד בחושה גבוהה מאוד, המתכון מתאים לעוגה בקוטר 18 ס”מ, גובה 8 ס"מ. במידה ומגדילים את הקוטר יש להכפיל את המתכון בהתאם. המתכון גם מתאים לעוגת גן מלבנית.
מצרכים:
2 וחצי כוסות קמח
1 ורבע כוסות סוכר
3/4 כוס שוקולית
1 אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות מי ברז
1 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
מערבבים בנפרד את יבשים והרטובים, לשפוך כמחצית מקערת הרטובים ליבשים, לערבב היטב. להוסיף את היתר ולערבב. לצקת לתבנית מקסימום ¾ גובה. אופים ב-150 מעלות טורבו למשך כשעה וחצי שעתיים עד ששיפוד יוצא נקי. המדידה בשימוש בכוסות מדידה אוניברסליות.
עוגת וניל עם אפשרות לפרווה
עוגת וניל בחושה, עם אפשרות לעוגת פרווה, עוגת תפוזים או חלבית. עוגה גבוה מאוד, מתאים לעוגה בקוטר 20 ס"מ, גובה של 10 ס"מ, או ניתן להכין גם בקוטר של 18 ס"מ, תקבלו עוגה בגובה 12 ס"מ.
מצרכים:
2¼ כוסות קמח מנופה
1 אבקת אפייה
1 חבילת פודינג וניל (80 גרם)
2 כוסות סוכר
6 ביצים L בטמפרטורת החדר
1 כוס חלב / מים / תפוזים
1 כוס שמן
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים שלמות כ-6 דקות עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה. מורידים את המהירות ומוסיפים את השמן והחלב (או מים/תפוזים). מערבבים בקערה נפרדת את הפודינג, אבקת אפייה והקמח. מוסיפים בעירבול איטי או ידני את התערובת היבשים ולערבל כמה שפחות.
אפייה של כשעה ו-20 דקות בחום של 150 מעלות טורבו. לא לפתוח את התנור לפני תום הזמן. העוגה מוכנה כששיפוד יוצא נקי. (שימוש בכוסות אוניברסליות).