העגלה שלי

עוגת מוס שוקולד מצויירת

לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ


מתכון לעוגת מוס שוקולד מדהימה וקלה להכנה

מצרכים:

תחתית שוקולד 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
2 ביצים L 1
כוס אבקת שוקולית
1/2 מיכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
1 כוס קמח תופח
מוס שוקולד חלב חבילה וחצי שמנת מתוקה 38% להקצפה (375 מ"ל)
200 גרם מטבעות שוקולד מריר
מוס שוקולד לבן חבילה וחצי שמנת מתוקה 38% להקצפה (375 מ"ל)
200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).מניחים לעוגה להתקרר לגמרי. מכניסים את התבנית למקפיא ל-15 דקות.

מכינים מוס לבן: מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מעבירים למקרר לצינון מלא (1 שעה). מעבירים את תערובת השוקולד הלבן הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד לבן יציבה אך לא נוקשה.

מכינים מוס שוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה 3/4 מיכל שמנת מתוקה. מעבירים את השוקולד לקערה בינונית ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד. ממתינים דקה וטורפים היטב לתערובת אחידה. מקררים לטמפרטורת החדר. מקציפים את השמנת המתוקה הנותרת (3/4 מיכל) לקציפה רכה ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.

מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס הלבן. מכסים את הרינג בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה. מוציאים את התבנית מהמקפיא, ויוצקים לתוכה את המוס השוקולד בצורה טבעתית. לוקחים ידית של כף ועוברים על העוגה ליצירת ציורים שוקולדיים בתוך המוס הלבן. מכסים את הרינג בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות. יש להפשיר את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות לפני ההגשה.


מוזמנים להתרשם מעוד עוגות מוס מעוצבות שמתאימות לכל חגיגה.


קטגוריות מומלצות