העגלה שלי

עוגת שזיפים שיכורים

לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ


עוגת שזיפים שיכורים מתכון קל מהשפים, בסגנון: דה לה פה

מצרכים:

עבור עוגות דיאטטיות, יש להחליף את החמאה בשמן קוקוס או שמן זית

לטארט 4 ביצים
1 ו-3/4 כוסות סוכר
1 שמנת חמוצה
200 גרם חמאה רכה (חשוב לרכך לא להמיס)
מיץ וקליפה מגורדת משני לימונים, לא יותר משלושת רבעי כוס מיץ
350 גרם קמח תופח
לשזיפים 12 שזיפים אדומים, גדולים חצויים ומגולענים
3 כפות סוכר
4 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

מערבבים את הסוכר והברנדי בקערה רחבה ושטוחה. משרים את השזיפים בתערובת הסוכר והברנדי, עם הצד החתוך כלפי מטה, למשך כחצי שעה.

שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה וממשיכים לערבל עוד דקה מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון ולבסוף, לערבול קצר ביותר את הקמח, עד שהתערובת חלקה ואחידה.

מורחים תבנית קפיצית 26 בחמאה ובוזקים בתוכה סוכר, כך שחלקה הפנימי של התבנית יהיה מצופה לגמרי בסוכר. יוצקים אל התבנית את התערובת מסדרים את חצאי השזיפים המושרים על פני העוגה (שימו אותם בצורה חופפת, כמו רעפים, כשהם נוטים מעט באלכסון, סביב העוגה. אין צורך ללחוץ ולדחוף אותם אל הבצק. הם כבר ישקעו לבד).

מפזרים מעט סוכר על השזיפים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 דקות למשך כשעה עד שהעוגה יציבה, העוגה מגירה הרבה נוזלים, לפעמים חלק נשפך מתחתית התבנית, עדיף לכסות את תחתית התבנית בנייר אלומיניום למנוע מהנוזלים להישרף על רצפת התנור או להניח תחתית כפולה מתחת לתבנית. לפני ההגשה, מפזרים מעט אבקת סוכר על העוגה.


קטגוריות מומלצות