העגלה שלי

עוגת קראמבל ופירות יער

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ


מתכון עוגת קראמבל ופירות יער קלה להכנה מהשפים

מצרכים:

לקראמבל 400 גרם קמח
200 גרם חמאה
180 גרם סוכר (עדיף אבקה)
לקרם 2 חבילות אינסטנט וניל
2 חבילות שמנת מתוקה
1 1/2 כוסות חלב
2 כפות אבקת סוכר
1 חבילת מסקרפונה 250 גרם
לרוטב פירות יער 300 גרם פירות יער מכל סוג עדיף עם פטל
1 כוס סוכר
6 כפות מים
3 כפית מיץ לימון (אפשר יותר)

אופן ההכנה:

להכנת הקראמבל, מניחים בקערה את מרכיבי הקראמבל ולשים אותם בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי. את הקראמבל המסורתי כדאי לאפות קודם על תבנית מרופדת בנייר אפייה כ-15 דקות על חום של 180 מעלות, כדי לייבש ולהשחים אותו.

להכנת הקרם, מקציפים את השמנת מתוקה, אינסטנט, חלב והסוכר למשך 3 דקות. מוסיפים את המסקרפונה, מקציפים במהירות בינונית לקבלת קרם אחיד.

להכנת רוטב פירות יער, מכניסים לסיר עם תחתית עבה פירות יער ,סוכר, מים ולימון ומחמימים לאידוי של חלק מהמים ועיבוי של הרוטב בערך 10 דקות. הרוטב חייב להסמיך.

להרכבת העוגה, מניחים כ 2/3 מהקראמבל בתחתית התבנית, משטחים את הקרם על הקראמבל, מפזרים את שארית הקראמבל מעל הקרם ומשטחים. שופכים את רוטב הפירות יער מעל. מניחים במקרר כשעה לפני הגשה לתת לרוטב לחלחל לתוך הקראמבל.

אפשרות הגשה נוספת, לקחת צנצנות ולהרכיב באותו צורה כפי שמוסבר במקרה של עוגה בכמויות מתאימות ליצירת מנות אישיות



קטגוריות מומלצות