העגלה שלי

מתכון עוגיות שוקולד ציפס

מתכון עוגיות שוקולד ציפס

אם אתם מחפשים טעם מתוק ושוקולדי, אז אתם במקום הנכון! אבל אל תכינו את העוגיות האלו!! אלא אם בא לכם עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות מעולות, כאלו שבלי לשים לב מחסלים תבנית שלמה. עוגיות שוקולד צ'יפס - טעם שיביא אותך לשמיים!

אני הזהרתי!!!

חומרים:

110 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת)
90 גרם סוכר לבן
קורט מלח
120 גרם סוכר חום (כהה, לא בהיר)
ביצה אחת
200 גרם קמח
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
90 גרם שוקולד מריר
90 גרם שוקולד חלב
(אפשר לשים מריר / חלב/ שוקולד לבן)

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה וסוכרים ומתחילים לערבל במשך 3 דקות על מהירות גבוהה עד לקבלת קרם אחיד.
עוצרים את המיקסר, מגרדים את דפנות הקערה עם לקקן ומוסיפים את הביצה.
ממשיכים לערבל במשך 4 דקות עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי (יחסית למה שהיה בהתחלה), מידי פעם עוצרים לגרד את דפנות הקערה.
מוסיפים קמח, קורט מלח ואבקת סודה לשתייה, עושים ערבוב קטן, מוסיפים את השוקולדים ומערבלים רק עד לאיחוד.
מכינים תבנית עם נייר אפייה, יוצרים כדורים במשקל של 70 גרם (אפשר גם פחות כמובן), אני אוהבת לפחוס קצת את הכדורים, מניחים בתבנית במרווחים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
בינתיים מחממים תנור על 175 מעלות.
אחרי חצי שעה מכניסים לתנור ל 10 דקות, העוגיות צריכות לצאת רכות (לא לחכות שיתקשו באפייה כי אחרת תקבלו אבנים).

אוכלים ומתחרטים על הרגע שגיליתם את המתכון הזה


מכניסים את כל החומרים למיקסר
מוסיפים את הקמח
מוסיפים ביצה לקערת מיקסר
מערבלים במיקסר
מוסיפים קמח למיקסר
מוסיפים את השוקולד למיקסר
מערבלים את תערובת
מוציאים את תערובת מהמיקסר
שוקלים את הבצק
יוצרים עוגיה פחוסה
העוגיות מוכנות

תודה מיוחדת למור הרוניאן (לוצ'יה - סדנאות וקונדיטוריה) שמבצעת במקצועיות רבה את הכנת העוגיות

בהצלחה, השפים!



רוצים לקרוא עוד מאמרים של השפים:


קטגוריות מומלצות