העגלה שלי

מתכון והדגמה לעוגת טריקולד

מתכון והדגמה לעוגת טריקולדת

מעוניינים להכין לבד עוגת טריקולד פשוטה וטעימה שתדהים את האורחים שלכם? צרפנו מתכון פשוט שמלווה בסרטון שבו אנחנו מדגימים את כל השלבים של ההכנה. מומלץ לצפות בסרטון לאחר קריאת כל שלב במתכון בכדי לוודא שהבנתם את הטכניקה במדויק. בואו נתחיל.

המתכון המקורי של עדיקוש עם שינויים קטנים שמקלים על הכנה ביתית. הכמויות מותאמות לתבנית בקוטר 26 סנטימטר. העוגה מתאימה גם לפסח אם משתמשים בקורנפלור במקום קמח. המתכון מלווה בסרטון שבו אנחנו מדגימים את כל השלבים של ההכנה.

מצרכים לעוגת טריקולד:

לבסיס שוקולד:

  • 140 גרם שוקולד מריר
  • 70 גרם חמאה
  • 70 גרם סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • 70 גרם קמח / קורנפלור ( אם מכינים לפסח)

למוס שוקולד מריר/חלב/לבן:

  • 210 גרם שוקולד מריר/חלב/לבן
  • 168 מ”ל שמנת מתוקה להכנת גנאש (כפול 3)
  • 224 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה (כפול 3)
  • 5 גרם ג’לטין (כפול 3)
  • 30 מ”ל מים קרים (כפול 3)

ציפוי גנאש (לא חובה):

  • 210 גרם שוקולד מריר
  • 70 גרם שוקולד חלב
  • 280 מ”ל שמנת מתוקה

קטגוריות מומלצות

הכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות. משמנים תבנית עגולה או רינג בקוטר 26.

מתחילים עם הבסיס: בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. אל הקערה מוסיפים סוכר וביצים טורפים היטב. מוסיפים את הקמח, טורפים עד איחוד. מעבירים את הבלילה אל התבנית המשומנת, אופים כ-20 דקות ומוציאים לצינון.

אחרי צינון מלא של הבסיס מניחים שקף גבוהה או נייר פרגמנט, כך נוכל לשחרר בקלות את הטריקולד.

ממשיכים אל שכבת השוקולד מריר: בקערה מניחים ג’לטין ומים, מערבבים מעט ומכניסים למקרר לפחות כ-10 דקות. לאחר מכן מוציאים מקירור ומחממים במיקרוגל 30 שניות עד המסה מלאה.

בקערה מניחים שמנת מתוקה לגנאש ,מחממים עד סף רתיחה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים עד המסה מלאה. מוסיפים אל הקערה את הג’לטין, טורפים היטב עד איחוד ומניחים בצד לצינון כ-10 דקות.

לאחר צינון מניחים בקערת המיקסר את שמנת מתוקה להקצפה, מקציפים בעזרת וו בלון עד לקבלת קציפה יציבה. יוצקים את השוקולד לקערת המיקסר עם הקצפת ומקפלים בעדינות עד איחוד מלא. את המוס שוקולד מוזגים מעל הבסיס האפוי, משטחים מעט ומעבירים למקפיא לשעה.

חוזרים על כל השלבים שביצענו למעלה עבור המוס שוקולד מריר לשוקולד חלב ולבסוף לשוקולד הלבן, כל מוס מוזגים אחד על השני לאחר שהמוס התקרר במקפיא.


קטגוריות מומלצות

לציפוי גנאש שוקולד: בקערה מניחים שמנת מתוקה, מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד סף רתיחה. מוסיפים שוקולד מריר ושוקולד חלב ומערבבים עד להמסה מלאה.

מוזגים מעל שכבת המוס הקפואה ומחזירים למקפיא להתייצבות לפחות כשעתיים.

לאחר ייצוב הגנאש משחררים את העוגה מהתבנית מניחים על צלחת הגשה. העוגה נשמרת במקפיא כשבוע או יומיים במקרר.


קטגוריות מומלצות

בהצלחה, השפים!


מתכון והדגמה לעוגת טריקולד

קטגוריות מומלצות