מה הקטע עם עוגות גבוהות??
לא ברור, אבל ברור שזה לחלוטין קטע! עוגות גבוהות כבשו בסערה את עולם העוגות המעוצבות. הן מרשימות ומפתות, הנוכחות שלהן מקפיצה כל ארוע, והן מכילות כמות גדולה שיכולה להשביע גם מסיבה מרובת משתתפים. המשותף לכל העוגות הגבוהות הוא הבסיס שלהן. הן כולן מורכבות באותה טכניקה שיוצרת בסיס גבוה ויציב, ועל הבסיס הזה אפשר לייצר כל מעטפת שעולה על דעתכם, ועל ידי כך להתאים כל עוגה לכל ארוע ולכל חוגג או חוגגת.
מה צריך לקחת בחשבון לפני שמכינים עוגה גבוהה מעוצבת?
כלים מתאימים - עוגה גבוהה ועל גביה אלמנטים קישוטיים אכילים מצריכה טכניקה טובה שנתמכת בכלים יעודיים, בלעדיהם לא ניתן להגיע לגימורים ברמה שנדרשת לעוגה מעוצבת. קחו זאת בחשבון והצטיידו במספר כלים בסיסיים, שיפורטו למטה, שיאפשרו לכם להגיע לתוצאה הרצויה.
מוצרים באיכות טובה ומתאימה - כי אחרי הכל, יצירת האמנות שבדרך – נועדה לאכילה. מוצרים טובים יבטיחו גם את הניראות של העוגה והעמידות שלה, וגם את הטעם שלה, שהרי בסופו של דבר ייעודה של כל עוגה הוא להיאכל בכיף.
זמן - הכנת עוגה מעוצבת היא פרוייקט בפני עצמו, זו לא הכנה של עוגה בחושה בעשר דקות...פנו לעצמכם את מספר השעות הדרושות לשם הכנת יצירת האמנות הפרטית שלכם.
שלבי הכנת העוגה הגבוהה -
א. הבסיס
הבסיס מורכב למעשה ממספר שכבות של עוגה שמונחות אחת על גבי השניה וביניהן קרם שמתפקד על תקן "דבק" בין השכבות, עזרה בתוספת של גובה, ובתוצאה הסופית גם נותן טעם ומרקם עסיסי לעוגה.
הכנת עוגות שמרכיבות את השכבות - מכינים שלוש עוגות עגולות באותו הקוטר, ניתן להשתמש במתכון פשוט להכנת עוגה גבוהה. הקוטר הפופולרי הוא 22 סנטימטר, אבל אם אתם רוצים ליצור מראה גבוהה במיוחד אפשר גם 20 או 18 סנטימטר, הכל תלוי ביחס של קוטר לגובה. העוגות הן עוגות שוקולד בחושות פשוטות, כמובן ללא ציפוי, או אפילו עוגות בחושות רגילות. לאחר שמכינים את העוגות מאפשרים להן להתקרר, ואז חוצים כל עוגה בסכין או עם חוט דיג, במאמר הבא תוכלו לראות הסבר מפורט לחיתוך השכבות: איך להכין עוגה מעוצבת. נוצרות לנו שש "שכבות" עגולות של עוגת שוקולד בחושה.
מניחים את השכבה הראשונה על משטח הבסיס. יש לדאוג לבסיס מתאים, שהעוגה לא תחליק ממנו.
לאחר הנחת פלטת העוגה הראשונה, מניחים עליה קרם, ואז עוד שכבה, ועוד שכבת קרם, וכך נוצר לנו מגדל גבוה המורכב משכבות עוגה וקרם.
הקרם - באיזה קרם להשתמש כדי להניחו בין השכבות? הקרם צריך להיות גם כזה שיהיה מספיק סמיך כדי לשמש כדבק בין השכבות, וגם אכיל, כך שיש להקפיד על קרם טעים.
כמו כן, הקרם ישמש לא רק כדבק בין השכבות, אלא גם לעיטוף החיצוני של העוגה, ולכן צריך להוסיף לו צבע מאכל בהתאם לצבע של העוגה הרצויה.
לאחר שהגענו למצב של בסיס גבוה ויציב, מגיע שלב העיטוף.
ב. העיטוף
העיטוף של העוגה מקנה לה את הצבע והמרקם המבריק שנותנים את האפקט האסתטי, ואמור להיות מותאם למוטיב שבחרנו לעוגה ולייעודה של החגיגה (למשל, עוגת בר מצווה, עוגת בת מצווה, עוגות יום הולדת, עוגות חתונה, וכדומה).
משתמשים בקרם שהכנו בסעיף הקודם, ומתחילים לצפות את העוגה בעזרת מרית או פלטה, מכל צדדיה וגם למעלה, על ידי סיבוב זהיר של הבסיס ביד אחת ומריחת הקרם באמצעות מרית ביד השניה.
לאחר שהעוגה כבר מצופה, יש להשלים את הגימור על ידי החלקת כל המשטחים באמצעות קלף, הסבר מפורט במאמר הבא: איך להכין עוגה מעוצבת.
אפשר גם לעטוף עוגה באמצעות גלידן אם רוצים עוגת פרווה.
ג. אלמנטים מעוצבים לקישוט
הגענו כעת למצב שיש לנו עוגה גבוהה ויציבה עטופה בקרם צבעוני ומרקם חלק ונוצץ. זה למעשה הבסיס של היצירה, ועכשיו הגיעה העת ממש לתת לדמיון וליצירתיות להשתולל.
כאן צריך להוסיף אלמנטים בהתאם לנושא שנבחר, אם זו עוגת בר מצווה ניתן להוסיף את הספרות 13 ואת שם חתן בר המצווה, וגם מוטיבים מתאימים – למשל תפילין מעוצבים בבצק סוכר. אם זה עוגת יום הולדת בנות, אפשר להוסיף דוגמאות של חד קרן, כמו בעוגת חד קרן, לבבות ופרחים מעוצבים בבצק סוכר, מעשה ידיכם או קנויים מחנויות יעודיות.
אפשר להוסיף גם אלמנטים שמתאימים לכל נושא ומשדרגים כל עוגה – מקרונים, עוגיות שברי אוראו, וכדומה.
אפשר גם להכין לבד אלמנטים מעוצבים על ידי טמפרור שוקולד, הנחיות להכנת שוקולד מטומפרר ראו במאמר הבא: עוגות יום הולדת מעוצבות למבוגרים.
ד. לסיכום
הכנת עוגה גבוהה מעוצבת היא פרוייקט קולינרי ואמנותי, שמאפשר לכם להביא לידי ביטוי את יכולות האפיה שלכם יחד עם היצירתיות שבכם, וכמובן גם את האופי וסוג הארוע של בעל או בעלת השמחה. עוגה גבוהה היא ה-דבר עכשיו, מרשימה, משמחת ומשביעה, ותשדרג כל ארוע שתערכו או תשתתפו בו.
בהצלחה, השפים!