העגלה שלי

תפוח מסוכר ליום העצמאות

מתכון לתפוח מסוכר ליום העצמאות

מתכון לתפוח מסוכר ליום העצמאות

תחושה של ריגוש, אווירה ייחודית של יום העצמאות, כולם: נשים, גברים, ילדים וטף ממלאים את הרחובות וחוגגים יחד בריקודים, בשירים ובמאכלים מסורתיים. אחד המאכלים המסורתיים הבולט הוא: תפוח מסוכר, ממתק מסורתי ומיוחד ליום העצמאות. הוא משקף את האווירה החגיגית שביום העצמאות. התפוח נעטף בגלוקוז אדום מתקתק המעניק לו מראה יפה וברק להלן מתכון בכדי שתוכלו להכין בעצמכם בליווי תמונות. תפוח עץ של יום העצמאות, כמו שקונים בדוכנים.

חומרים:

7-8 תפוחי עץ שטופים ויבשים היטב
500 גרם סוכר
225 סמ״ק מים
120 גרם גלוקוזה / סירופ תירס
צבע מאכל אדום
שיפודי עץ עבים

אופן ההכנה:
מניחים את הסוכר, מים, גלוקוזה וצבע מאכל בסיר ומבשלים עד ל152 מעלות.
עדיף להשתמש במד חום, אם אין לכם, זה לוקח בערך 15-20 דקות,
אבל אני לא יכולה להבטיח שתזהו את הטמפרטורה הנכונה בלי מדחום, על אחריותכם.
בינתיים משפדים את תפוחי העץ.
כשמגיע ל 152 מעלות מורידים מהאש ובזהירות (זה רותח!!)
טובלים את התפוחים, נותנים לשאריות לטפטף ומניחים על נייר אפייה.
כשמתקרר עוטפים בצלופן (תפוח עטוף מחזיק 3-4 ימים).



תפוחים משופדים
הוספת סוכר
מערבבים את החומרים
מוסיפים צבע
מחממים את גלוקוז
עוטפים את התפוחים
עוטפים את התפוחים
תפוח עטוף מטפטף
תפוח מתייבש
תפוח מסוכר מוכן

תודה מיוחדת למור הרוניאן (לוצ'יה - סדנאות וקונדיטוריה) שמבצעת במקצועיות רבה את הכנת התפוחים המסוכרים.

בהצלחה, השפים!



רוצים לקרוא עוד מאמרים של השפים:


קטגוריות מומלצות