חיתוך עוגה גבוהה
הסבר מפורט לחיתוך עוגה גבוהה
בדיוק סיימתם לכבות את הנרות שעל עוגת יום ההולדת. האורחים בהתרגשות, מצטופפים כבר בתור לקבל את הנתח שלהם מהעוגה המדהימה שהכנתם. אבל אף אחד לא הכין אתכם לרגע המכונן. כל העיניים מרוכזות בסכין שלכם, והיד שלכם מתחילה לרעוד... איך באמת פורסים עוגת יום הולדת גבוהה?
למעשה ישנן דרכים שונות לגשת למשימה. במאמר הבא ניתן לכם מספר טיפים לצלוח את המשימה הלא פשוטה הזו, בליווי תיאורים, שרטוטים, תמונות וסרטון.
קטגוריות מומלצות
חיתוך בסיסי של עוגה
אז נתחיל מההתחלה - חיתוך עוגה שגובהה עד גובה של פרוסה סטנדרטית כ- 8 סנטימטר, יכול להתבצע בשני אופנים: חיתוך רדיאלי וחיתוך מלבני.
החיתוך הרדיאלי מתאים כשלפניכם עוגה עגולה. מסמנים עם הסכין, קיסם או נר את מרכז העוגה, כלומר את מרכז העיגול ומושכים קו ישר לאחת הדפנות של העוגה, ואז מבצעים חיתוך לאורך רדיוס העוגה. חיתוך שני מתבצע בדומה, בסמוך לחיתוך הראשון כאשר נוצרת מעין צורת משולש מאורך. להלן איור של החיתוך הרדיאלי.
החיתוך המלבני מתאים כשלפניכם עוגה מלבנית או ריבועית. חותכים עם הסכין לאורך אחת הפאות של העוגה ויוצרים פיסה מאורכת ברוחב של פרוסת עוגה, בערך 5 סנטימטר. מבצעים חיתוכים רוחביים באורך של פרוסת העוגה, כלומר בערך 5 סנטימטר ויוצרים פרוסות ריבועיות. להלן איור של החיתוך המלבני.
היתרונות והחסרונות של החיתוך הרדיאלי מול המלבני
היתרונות של החיתוך הרדיאלי הינו בקלות ובהתאמה שלו לעוגות עגולות, אבל החיתוך הרדיאלי מאוד מוגבל אם נרצה לפרוס מספר גדול של פרוסות, שכן הפרוסות יהיו דקות ולא נוכל להציב אותן בצורה יפה על צלחת.
היתרון בחיתוך המלבני, מעבר לכך שהוא מתאים יותר לעוגות מלבניות, שהוא החיתוך הקל ביותר, ומאפשר שליטה מלאה בגודל הפרוסות. החיתוך המלבני מתאים גם לעוגות עגולות, דמיינו מלבן והחיתוך זהה לצורת החיתוך שהסברנו. בהמשך אנחנו נשתמש בחיתוך המלבני עבור עוגות עגולות גבוהות.
קטגוריות מומלצות
חיתוך עוגה גבוהה
השונות המרכזית בין השיטות שראינו בעוגות נמוכות לבין חיתוך בעוגה גבוהה הינו במימד החדש שנוסף לנו: מימד הגובה.
ניתן לחתוך עוגות גבוהות במגוון דרכים. אנחנו נדון בשתי דרכים נפוצות: חיתוך מלבני לכל גובה העוגה וחיתוך מלבני לחצי מגובה העוגה.
חיתוך מלבני לכל גובה העוגה דומה במהות לחיתוך המלבני שהדגמנו, כעת על עוגה עגולה וגבוהה. הפרוסות יהיו משמעותית יותר גבוהות, הגובה הממוצע הינו בסביבות 18 סנטימטר. אנחנו נבצע חיתוך ישר לאורך אחת מפאות המעגל (כמו קשת במעגל), לאחר מכן ניתן לחתיכה הארוכה לצנוח על מגש שנניח לצד העוגה. כעת נפרוס הפרוסה שצנחה על המגש לפרוסות ארוכות.
להלן איור של החיתוך המלבני לעוגה גבוהה:
חיתוך מלבני לחצי גובה העוגה
החיתוך השני לעוגה גבוהה, חיתוך מלבני לחצי מגובה העוגה, דומה מאוד לחיתוך הקודם. אנחנו נבצע חיתוך ישר לאורך אחת מפאות המעגל (כמו קשת במעגל), אבל החיתוך יחדור רק עד מחצית גובה העוגה, כעת נבצע חיתוך בחצי גובה העוגה ונאפשר רק לחצי העליון מגובה העוגה לצנוח על מגש שנניח לצד העוגה. כעת נפרוס הפרוסה שצנחה על המגש לפרוסות ארוכות כמו מקודם.
להלן איור של חיתוך מלבני לחצי מגובה העוגה:
קטגוריות מומלצות
היתרונות והחסרונות של החיתוך המלא והחצוי
היתרון המשמעותי של חיתוך לכל גובה העוגה נובע מכך שכל אורח מקבל את כל מגוון הטעמים והאלמנטים שיש בעוגה. אם לעוגה תחתית מעניינת וציפוי מיוחד מלמעלה עם סוכריות או עוגיות מקרונים, הפרוסה תכיל את כל המגוון הזה. אבל החיסרון נובע מרמת הסיבוכיות של החיתוך, לא פשוט להתמודד עם הפרוסה הגבוהה וניאלץ להשתמש במגש נוסף לחיתוך. מומלץ להתאמן לפני שנבצע את החיתוך בלייב כשכל ילדי המשפחה מקפצים מסביבנו.
לעומתו החיתוך עד חצי מגובה העוגה, קל משמעותית להתמודדות, כמו בעוגה בגובה רגיל. אבל כמובן חלק מהאורחים יקבלו פרוסה עם הקרם מלמעלה, וחלק רק את התחתית. יתרון נוסף בחיתוך שלא חייבים מגש, אחרי אימון קצר ומיומנות, לא חייבים להפיל את החיתוך על מגש, ניתן "לגלף" פרוסה אחר פרוסה בחצי גובה ישירות לצלחת.
אתם תחליטו איזה חיתוך יותר נוח לכם. ובינתיים צירפנו סרטון שמדגים את שיטת החיתוך לכל גובה העוגה, ולהסיק מכך איך יראה אותו חיתוך למחצית מגובה העוגה.
בהצלחה, השפים!
מאמרים קשורים:
מוזמנים להתרשם מהעוגות המעוצבות של המעצבות המקצועיות שלנו